Kolde øl skænket
fra fad
som kun en
tysker kan gøre det
bare spørg min
far Klein Jürgen
han Jürgen kan ikke sige så meget sammenhængende
men forklare
hvad der
karakteriserer en velskænket fadøl
det kan han anytime selv med de mest perforerede hjernevindinger
om så det er
det sidste
han kommer til
at gøre
det sidste han
kommer til at holde et mindre foredrag om
afslutningsforedraget
om
hvordan man
skænker en fadøl på den rigtige tyske
måde
velskænket vil
sige skænket på syv minutter
syv minutter
skal det tage at skænke en fadøl korrekt
hvor ofte har
jeg ikke hørt det i min barndom
»det tager
mindst syv minutter at skænke en velskænket fadøl«
»en velskænket
fadøl skal skænkes
så det skummer«
skummer på den
helt rigtige tyske måde
skummets finale
konsistens bestemmer
om der er tale
om velskænket øl eller ej
det er
skænkningsafstanden
der er
afgørende
øllet skal
ramme glasset fra stor afstand faldhøjden
er afgørende
vinklen ligeså faldhøjden og vinklen
(som i livet
selv)
det skal skumme
heftigt
derpå skal
skummet falde ned igen tætnes falde til ro
(som livet
selv)
mættes og mødes
til den helt rette sammensætning
ikke for meget
luft i skummet ikke for lidt
»sådan skal en
øl skænkes«
»de fleste aner
ikke hvordan man skænker en
øl«
»det tager syv minutter
at skænke en velskænket øl«
(det tager syv
sekunder at ødelægge et liv
det tager under
et sekund at overskride en grænse
der annullerer
fortiden og umuliggør enhver form for retræte)
skummet skal
bagefter være så tæt
at det efter
nedhældning i svælget bliver siddende længe i overskægget
(ikke et ord om at man kan blive syg af velskænket øl
dum og gemen perfid og patetisk af velskænket øl)
»danskerne« bedyrer Klein Jürgen fra sin stol
»kan ikke
skænke øl korrekt«
det kan
tyskerne derimod i München
ikke mindst
fremfor alt i
München kan de deres kram
Ingen kommentarer:
Send en kommentar